0

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

Park Reception Hall of LUXERIVERS by MOD Architecture in Chongqing, China


Proje: LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu
Mimarlar: MOD Mimarisi
Yer: Chongqing, Çin
Alan: 86.111 sf
Fotoğraflar: AsYouSee (Wang Ting), HereSpace

MOD Mimarlık'tan LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

İki nehirle çevrili olan Chongqing, dalgalı bir araziye sahip. Diğer şehirlerle karşılaştırıldığında, Chongqing bir kıvrım hissine, stereoskopik bir etkiye ve içbükey bir şekle sahiptir. Ana tasarım konsepti olarak Chongqing'in üç boyutlu güzelliği ile genel alan, bir dağ şehri olan Chongqing'in sanatsal anlayışını ve modelini özümsedi ve konsepti bu tasarım öğelerinde somutlaştırdı. Wanhua Group, doğal çevrenin ve kentsel kültürün sanatsal ifadeleriyle Chongqing'de ilk kez yeni bir dönüm noktası sunuyor!

Doğa ile simbiyotik bir mekansal ilişki kurmak istedik. Chongqing’in coğrafi özellikleri, ayrı alanların varlığından ziyade, resepsiyon salonunda kesintisiz bağlantı ve doğal geçiş deneyimini gerçekleştirmek için tasarım kaynağı olarak ve biyonik bir yüzeyle bağlantılı alan ve işlevler olarak alındı. "

– Feng Weimo

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

Park Resepsiyon Salonu, MOD Mimarlık kurucusu Feng Weimo ve Wanhua Dekorasyon Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Song Zhen tarafından ortaklaşa yönetilen tasarım ekibi tarafından ortaklaşa tasarlandı. Chongqing'in sert, ölçülü ve açık mizacı, uzamsal bir mantık oluşturan üç çizgiden, yani zaman, uzay ve insanlardan gösterildi.

İnişler ve çıkışlar, aynı zamanda dağ şehrinin en tipik özelliği olan Chongqing'in genişleme ve katmanlaşma eğilimini ortaya çıkarır.

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

Feng Weimo, merdiven kavramı olarak geriye doğru örtüşen basamakların mekansal işleme tekniğini benimsemiştir; örneğin, iç yüzey cephe tekniği, tüm alanlar arasına serpiştirerek “Sanat Müzesi” nin mekansal niteliğini daha da vurgulamaktadır. Merdivenler, gözetleme kuleleri ve yemekhane, kitap bar ve sergi salonu gibi işlevsel alanlar, Chongqing'in peyzajını ve kültürünü tasarım olarak yansıtan geniş bir yüzey gibi olan mekanda genişletilmiştir.

Doğal teras konsepti, zengin bölgesel özelliklere sahip büyük basamakların tasarımına dahil edildi. Ek olarak, 6 m yüksekliğindeki geniş yay şeklindeki merdivenler, etkinliklerin ve toplantıların gereksinimlerini karşılar.

Tasarımcılar, ışık şovu ve hareketli ve yüzen ışık kavramını benimseyerek, yoğunluktaki değişiklikleri farklı ritimler, farklı ritimler ve mekanın seviyelerini farklı bir sanatsal anlamda sunan bir ışık patlaması duygusu yarattılar.

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

Luke Study Club da üçüncü katta yer almaktadır. Doğal ışık altında okuma rahatlığı yaratmak için ışıklık membran ile birleştirilerek tavan, görsel duyuları zenginleştirmek için katlanmış tahtaların modellenmesi ile donatıldı. Tasarım, büyük ölçüde çok boyutlu bir mekansal deneyim sağladı. Mekansal bloklar ve kitap rafları birleştirilir ve aralarında ışık yayılır, güçlü bir sekans ve ritim duygusu oluşturur.

Çevreleyen asma kenarlar, uzak manzaralar için görüntüleme konumları ve zemindeki ışıklı işleme konumları ilginç ışık kaynakları sağlar.

F / -1 üzerindeki yay ışığı salonu, halka şeklinde bir batık alandır. Burada müşterilerle özel görsel ve ses efektlerine daldırıldıklarında sınırsız füzyon ve sınırsız etkileşim oluşur.

“Işık Şelalesi” olarak adlandırılan tavan, zamanın yinelemeli evriminde yer alan uygarlığın ışığını ifade eder.

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

Yemekhanede çapraz aynalı paslanmaz çelik tavan ve cilalı siyah yeşim mermer zemin, ejderha pullarının yansıması ile görsel devamlılığı oluşturuyor ve mekânın içindeki renkleri tamamlayarak yukarıya doğru bir görsel odak sunuyor. Havada asılı duran, yemek masaları arasında her şeyi yansıtmak için dışbükey bir mercek kullanıldı.

Yüzme havuzunun adı Güneş Ormanı idi. Bir dizi geometrik ışıklı lamba, suya giren doğal güneş ışığını simüle eder ve güneş ışığı ormanının görsel hissini yaratır. Steel Jungle adlı spor salonu, alanı genişletmek için aynalar kullanır ve tavan ile bölme arasındaki yansıma, mekanın akıcılığını sağlar.

Geriye dönük alan bir arka plan görevi görür ve aynı zamanda tüm işlevleri sıkı bir şekilde birbirine bağlayan büyük bir ağ gibidir, böylece yalnızca zengin şekiller içeren bir alan değil, aynı zamanda kentsel kültür ve sanatın bilişsel bir ifadesi ve etkileşimli bir senaryo sunar deneyim.

-MOD Architecture tarafından sağlanan proje açıklaması ve resimler

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

Çizimler

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

MOD Architecture tarafından Chongqing, Çin'deki LUXERIVERS Park Resepsiyon Salonu

Etiketler: Çin, lüksler, mod mimarisi, park resepsiyon salonu, resepsiyon salonu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir