0

Pam ve Paul'un Evi: Evde Kalmak İçin Rahat İç Mekanlar

Pam ve Paul'un Evi: Evde Kalmak İçin Rahat İç Mekanlar


Sunulan tüm konfor ile doğal çevreyle harmanlanan bu ev, Silikon Vadisi'nin batısındaki Santa Cruz Dağları'nın eteklerindeki meşe ormanının yoğun gölgesinde yüzen bir tasarıma sahiptir.

Herkes evde kalmak için rahat bir yere ihtiyaç duyduğunda, neyse ki birçok tasarımcı ve mimar ev sahipleri için gerçekten rahatlık sağlar ve bunlardan biri Pam ve Paul'un Evi'dir. Yerel stüdyo tarafından tasarlandı Craig Steely MimarlıkKuzey Kaliforniya'daki eğimli bir alanda yer alan evin neredeyse tüm bölümleri doğrudan ağaç tepelerine bakan geniş bir camdan oluşuyor. İlk bakışta bu ev dışarıdan bakmak basit görünüyor, ama içeride yürümek, onu ayıran yükseklik kullanımı ile harika bir iç tasarım.

Evde hissetmenizi sağlayacak çok eğlenceli şeyler var, içine dalmak isteyen oturma odasında doğru bir kanepe / yatak batık başlıyor, ev ofisine dinlenmek için evden çalışmaya başlamak daha az uygun değil etrafında görsel güzelliği tadını çıkarırken.

Mimarlardan,

Kavramsal fikir net ve hızlı bir şekilde geldi – ağaçların yapraklarında iki gövde benzeri sütun üzerinde bir cam kutu yüzer ve mümkün olduğunca az meşe bozulur. Yoğun ağaç gölgelik, güneşin doğrudan ışınlarından korunan, ancak benekli güneş ışığı ile dolu tamamen cam duvarlı bir ev inşa etme fırsatı sunuyor. Alanın dikliği, ağaçların tepelerinde oturan açık bir çayır gibi, çim kaplı bir çatıdan yukarıdan yaşam seviyesine girişi yönlendirir.

Çelik ızgara köprüsü, yerel otların kalitesini ve çatısını birbirine bağlar. Çim alanında bir garaj / çinko paneller ve ayna camı fuayesi ile birlikte bir gözlem güvertesi oturur. Güneş ışığı fuayeden yaşam seviyesine doğru huniler.

Yatak odaları, banyolar, servis ve depolama, yamaç boyunca uzun bir dolap duvarının arkasında yer alırken, ana yaşam alanı ağaç gölgeliklerine dirseklidir. Farklı alanlar (oturma odası, ofis ve mutfak) açık zeminde beton zemine batırılarak mekansal olarak tanımlanmıştır. Bu boşluklar ayrıca malzeme ile tanımlanır. Batık ofiste, tüm yüzeyler, döşeme, çalışma masası, dolap – tek bir Çin fıstığı levhasından öğütülür. Batık oturma odası, B&B Italia’nın “Tufty time” kanepe bileşenleri ile 144 metre karedir. Mutfak / yemek odasında, 22 metre uzunluğunda beyaz kompozit kuvars sayacı, mutfak çalışma yüzeyini yemek masasına devam ettirir. Tavanda, sıva altı LED şeritler bu bölgeleri ima eder. Dan Flavin heykelini andıran güçlü geometrik ışık çizgileri, dışarıdan yapraklara bakarken açıkça görülebilir.

Ev, banliyö ve vahşi doğa arasındaki sınırda oturur ve sitede oturuyormuş gibi ikiye katlanır. Tıpkı inşaattan önce yaptıkları gibi, Mule geyiği, şimdi meşe gölgeliklerinin devamı olan konsolun gölgesinde dinleniyor. Gri sincaplar dallar boyunca uzanır ve vahşi hindi ağaç tepelerinde, mutfak masasına sadece 10 metre uzaklıktadır. Camın genişliği geçirgendir ve her zaman koruda olduğu gibi doğayı terk etmek için kaybolur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir