0

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi


Proje: KAP Evi
Mimarlar: ONG ve ONG
Yer: Singapur
alan: 9,870 sf
Fotoğraflar: Derek Swalwell

ONG & ONG tarafından KAP House

KAP House, Singapur'da bulunan 9.870 metrekarelik lüks ve çağdaş bir rezidans. Dışında hiçbiri tarafından tasarlanmıştır. ONG ve ONG, hepsinden aşina olduğumuz bir Singapur stüdyosu 65BTP Evi, 80ADR Evi ve 37FC Evi Singapur'un her yerinde projeler.
Bu, çağdaş bina ile etrafını saran yemyeşil peyzaj düzenlemesi arasındaki görünüşü ve koordinasyonu bakımından oldukça benzersizdir.

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

Topuklu bir yerleşim bölgesi içine yaslanmış olan KAP-House, eski Malayan Demiryolunun kalıntılarından yetişen vahşi otlakların arkasına yaslanır. Bir zamanlar klasik bir sömürge siyah beyaz bungalovun yayılan bahçesi olan bir arsa üzerine yerleştirilmiş olan ev, modern tropikal yaşamın bir paradigması olarak düşünüldü.

Korunmuş yeşil bir koridor olan eski demiryolu, doğal tropik alanların fonunu oluşturuyor. Evin görkemli çevresinin güzelliğinden yararlanmak isteyen tasarım ekibi, Shakkei'nin Japon tasarım ilkesini benimsemiştir ya da ödünç alınmış bir görüşe sahiptir. Amaçları “doğanın benzemesi, doğayı muhteşem bir vizyon oluşturmak için canlı yakalayan” bir konut oluşturmaktı.

Çevreye tam anlamıyla uyum sağlayan KAP-House, mimarlar yeşil koridorun ödünç alınan manzaralarını vurgulamak için evi dikkatle hizaladıklarından, muhteşem doğal ortamını yakalamaya büyük önem veriyor. Tasarım ekibine, rüzgar yönü ve güneş enerjisi konumlandırma gibi faktörler göz önüne alındığında, ev programı içerisinde pasif çevresel kontrollerin uygulanmasına izin veren sürdürülebilir bir tasarım çerçevesi getirilmesi için temel hususlara öncelik verilmiştir.

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

Sadelik temiz çizgiler olarak düzenlenir ve cesur yapı elemanları zarif bir tasarıma işaret eder. Mimarlar, evi kavramsallaştırırken programlı bir yaklaşım benimsemişlerdir. KAP-House, birbirine bitişik yan yana yerleştirmelere yerleştirilmiş bir dizi doğrusal hacme sahiptir. Bireysel hacimler, alanlarının nasıl kullanılacağına uygun olarak tasarlandı. KAP-House’un genel tasarımında vurgulanan, ödünç alınan görüşün iyileştirilmesiydi, çünkü mimarlar evin içindeki alanların çevresindeki doğal ihtişamdan faydalanmasını sağlamaya çalışıyordu.

Mimari, iç tasarım ve peyzaj arasında içsel bir bütünleşme sağlamak için bütüncül bir yaklaşım uygulandı. Genel tasarımın daha da vurgulanması, taş ve ahşap cephelerde, sakin mavi havuzlarda ve su yollarında ve KAP-House'a inkar edilemez estetik bir kalite kazandıran yemyeşil bahçelerin yeşilliklerinde yansıtılan titizlikle küllenmiş bir malzeme paletidir.

Evde ek bir misafir odası ile birlikte dört yatak odası bulunmaktadır. KAP-House'un misafir odasını içeren ön bölümü, evlerin geniş araba girişinde sayısız renk ve dokuyu selamlayan yarı-özel bir geçiş alanı olarak düşünüldü. L şeklinde bir betonarme betonarme döşeme, KAP-manikürlü bahçeye uzanan bir alt kadeh şampanya kireç taşı döşemesi üzerine özenle istiflenmiş, gri zirkon ahşap şeritlerden oluşan bir cepheyi çerçeveler.

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

Ortak ortak alana açılan giriş fuarı, oturma ve yemek alanlarını çevreleyen tamamen geri çekilebilir tabandan tavana cam pencereler sistemi ortaya koymaktadır. Pencereler, üst katta bulunan ahşap ekranlarla birlikte, doğal çapraz havalandırma ve KAP-House'a çok yönlülük sağlar. Mimarların amacı, bahçenin dış kısmının yeşilliklerine ve evin iç kısmının zarif alanlarına geçmek için demiryolu koridorunun ödünç alınmasına izin vermekti.

KAP-House içindeki özel alanlar, yatak odalarının bulunduğu en üst cildin yanı sıra multimedya odasını gizleyen yeraltı alanı içerisinde yer almaktadır. Evin girişinden çıkan gri zirkon ahşap cephesi evin uzunluğu boyunca uzanır ve yeraltı bölgeleri sağlam tütün renginde Cohiba taşı ile ayırt edilirken, üst katları örten bir ahşap elek sistemi oluşturur.

KAP-House'a ödünç veren karakter ve fevkalade doğal bir his veren, yeşil alanların ekili parselleri, mülk içinde oluşturulan doğal motifleri daha da vurgulamak için stratejik olarak yerleştirilmiştir. Üst kattaki aile odası, özel bölgeleri dış yeşil alanlara yeniden bağlayan yüksek bir belvedere bahçesine açılıyor. Özel alanlar pasif çevresel kontrollerin elekler ve sarkmalar şeklinde geldiği işlenmiş ahşap ve beyaz taşlarla karakterize edilir.

Malzeme seçimi, projenin temelini oluşturan konsept için çok önemliydi. KAP-House içindeki volumetrik elemanlar, her bir bölüme hakim olan malzeme ile zarif bir şekilde farklılaşıyor. Girişteki şampanya kireçtaşı cephesinden, ana yaşam alanını çevreleyen beyaz sıva ve cama ve daha yüksek hacimli düz yüzeyli betona kadar, kullanılan her malzeme, mekanlar arasında kesintisiz bir geçiş yaratmaya yardımcı olur.

ONG ve ONG

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

ONG & ONG tarafından Singapur'da KAP Evi

Etiketler: , , , , , , , , , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir